Kada budući tata može osjetiti bebine pokrete?

  • Početna
  • tata
  • Kada budući tata može osjetiti bebine pokrete?

Iako buduće mame mogu osjetiti slabašne prve bebine pokrete još u periodu između 16. i 22. nedjelje, budući tata ipak mora malo da pričeka. Da li vas interesuje kada budući tata može osjetiti bebine pokrete?

Kada budući tata može osjetiti bebine pokrete?

Većina žena prve pokrete svoje bebe sa svojim partnerom može podijeliti u periodu između 20. i 24. nedjelje trudnoće, dakle, na kraju drugog trimestra. Budući da su prvi pokreti koje buduća mama osjeća dosta blagi, partner neko vrijeme neće biti u prilici da ih osjeti koliko god pokušavao.

Kada jednom primijetite da se pokreti osjećaju i spolja, dozvolite partneru da stavi ruku na vaš stomak i pričeka da vaša beba ponovo bude aktivna. Ukoliko budete imali sreće, partner će moći da osjeti kako beba udara.

Ukoliko u početku budući tata ništa ne osjeća i pored sveg truda, sačekajte nekoliko nedjelja. Može biti potrebno malo više vremena da osjetite pokrete vaše bebe spolja. Može potrajati dok se udarci budu osjećali spolja, posebno ukoliko ste gojazni ili ukoliko imate prednjačeću posteljicu, posteljicu na prednjem dijelu materice, koja ublažava ove udarce.

Svaka trudnoća je jedinstvena, a u nekim slučajevima budući tata može osjetiti bebine udarce i prije 20. nedjelje. U zavisnosti od debljine vašeg trbušnog zida i nivoa aktivnosti vaše bebe, pokreti se mogu osjetiti i dosta ranije.

Kako trudnoća bude odmicala, i vi i vaš partner lako ćete moći da uočite kada se vaša beba kreće, i to čak bez dodirivanja stomaka. Kako beba u stomaku raste, tako pravi veće pokrete cijelim tijelom, i vaš stomak će se talasati dok beba udara nogama, rukama i dok se rasteže. Budite strpljivi i vi i vaš partner.

Ukoliko ste prvi put trudni, možda će vam trebati više vremena da prepoznate bebine prve pokrete u vašem stomaku koji se zapravo mogu osjetiti. U svakoj sljedećoj trudnoći prepoznaćete ove pokrete još ranije jer ćete znati šta treba da očekujete.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *