Top 5 poklona za bebe

Rođenje djeteta je najradosniji trenutak svake porodice, a uzbuđenje je još veće ako mama i tata postaju roditelji po prvi put. Tada novopečeni roditelji dobijaju pregršt savjeta sa svih strana. Bake i deke se drže staromodnih, provjerenih recepata koje su uporno primjenjivali sa svojom djecom, tetke, ujne i strine pokušavaju bebu da animiraju igračkama na prvi njihov plač, a drugari roditelja koji imaju djecu daju savjete u koje ni sami još uvek nisu sigurni.

Kako u cijelom tom haosu novopečeni roditelji donose odluke kada su zbunjeni 24 sata u nedelji? Da biste novopečenim roditeljima u vašem okruženju olakšali ovaj period, predlažemo vam da pogledate koji su to pokloni za bebe koji će obradovati svakog roditelja, ne samo zbog toga što će im biti korisni, već i zato što će im uštedjeti vrijeme i olakšati izazovni period „početničkog roditeljstva“.

Ovo je top 5 poklona za bebe i mame (ali i tate).

1. Odjeća za bebe je poklon sa kojim ne možete da pogriješite

Pokloni za novorođenče sa kojima nećete nikada pogriješiti su naravno odjelca za bebe. Čak i da se ne snalazite dovoljno dobro sa veličinama, najlakše ćete ih pogoditi dok je beba još mala. Dovoljno je da prije odlaska u prodavnicu saznate koliko tačno mjeseci ima beba, a pomoć svakako potražite od prodavca.

Benkice, bodići, kombinezoni, zeke, čarapice, kapice… Ovdje će vam najveći problem biti kakav dezen odjelca izabrati, jer je ponuda toliko velika da ćete i sami poželjeti da neke dezene imaju i za starije.

2. Zanimljive igračke – da i mama i tata imaju svojih pet minuta

Ako ste mislili da je izbor odjeće za bebe preveliki, onda vjerovatno ne znate kako tek može da izgleda izbor igračaka.

Ali budite oprezni sa odabirom igračaka. Prvo, bebama nikako ne bi trebalo da kupite igračku koja sadrži sitne dijelove koje lako može da stavi u usta i proguta. Drugo, uvijek birajte igračke provjerenih brendova koji su prepoznati po svom kvalitetu, i treće –  savjetujemo vam da za dijete od malih nogu birate edukativne igračke sa kojima se neće samo igrati, već će kroz igru upoznavati svijet oko sebe i učiti neke nove stvari.

3. Kozmetika za bebu je uvijek dobar izbor

Kupovinu pelena prepustite mamama i tatama i iznenadite ih kozmetičkim aparatima koji u kući novorođenčeta nestaju brzinom svjetlosti.

Dječiji sapuni, kremice, losioni, balzami, puderi za bebe… Izbor ovih preparata je ogroman, ali preporučujemo da birate prirodnu kozmetiku zbog nježne bebine kože. Konsultujte se sa prodavcima pre izbora i imaćete odličan poklon za bebe i mame.

4. Namještaj za bebe – birajte provjerene poklone za bebe

Ukoliko želite da vaš poklon za bebu bude poseban, predlažemo vam da razmislite o nekom komadu namještaja za novorođenče.

Da li će to biti ljuljaška, krevetac, hranilica, stalak za presvlačenje – izbor je na vama.

Ipak, savjetujemo vam da za svaki slučaj prije kupovine pitate bebinu mamu da li joj se sviđa izbor, kako biste bili u potpunosti sigurni da dan nakon kupovine nećete ići u prodavnicu da taj poklon zamijenite.

5. Ako i dalje ne možete da se odlučite, vaučer je za vas!

Mnoge prodavnice za bebe i djecu imaju u svojoj ponudi vaučere na koje možete da uplatite određeni iznos novca, nakon čega roditelji u tom iznosu mogu sami da biraju šta će pazariti u radnji. Za neodlučne ovo je vjerovatno najbolji izbor poklona.

 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *