Praznici s bebom: radost bez stresa

Ne postoji čarobni recept za uspješno provedene praznike s bebom i malom djecom, ali ovi savjeti su nam bliski.

Oh, kako samo skladno i romantično gotovo idilično većina roditelja zamišlja prve praznike s bebom. A onda sve na kraju ispadne drugačije – ali ne mora to biti tako, uz naše savjete i malo umijeća.

Spontano umjesto plana

Za praznike provedene s djecom i malim bebama ne budite prestrogi prema sebi i svojim najmilijima. Uzmite dan onakav kakav dolazi bez preciznog planiranja i strogog plana, kojeg se treba pridržavati. Bez popisa za provjeru, kojeg treba križati. Bez svečanih jela s više sljedova, koje satima treba pripremati u kuhinji.

Preskočite ove godine sve nepotrebne aktivnosti kako biste izbjegli vremenski stres. Improvizirajte s prazničnim kolačićima ako ne izađu iz pećnice onako kako ste zamislili. Nasmijte se iskrivljenom novogodišnjem drvcu, umjesto da ga pokušate ispraviti. Uživajte u zajedničkim trenucima i zabavi. Ništa više.

Praznici must-have za bebe

Više od samih poklona, bebe vole: šuškanje ukrasnog papira, svjetlucanje kuglica i lampica na novogodišnjem drvcu, umirujuću muziku i novogodišnje kolačiće prikladne za bebe. Sretne bebe, opušteni roditelji. Mališanima jedva da treba nešto više od toga za vrijeme praznika.

Naravno – praznici ne bi trebali biti u potpunosti bez poklona. Ali, previše poklona preplavit će djecu. S toga vrijedi pravilo: manje je često više. Jedan ili dva pažljivo odabrana poklona – poput šarene ploče za vježbu motoričkih sposobnosti, djetetove prve knjige ili slatke plišane igračke za maženje. Umjesto gomile poklona, zamolite baku i ostalu rodbinu i prijatelje za korisne i potrebne poklone u obliku dječje odjeće, dječje autosjedalice ili bilo čega drugog što beba treba.

Kako nastaje praznični duh

Praznični duh započinje u srcu, ali ukrasi pomažu. Proslavite svaki dan s porodicom. Ukrasite svoj dom novogodišnjima ukrasima, stvorite ugodnu atmosferu svijećama i omiljenim zimskim mirisima.

Svaki dan odvojite vrijeme jedni za druge. Savjet: napravite sami kalendar uz omiljene čokoladice i slatkiše. Iza svih malih vrata možete sakriti mali poklon – a ovisno o dobi vašeg mališana možete osmisliti zajedničke aktivnosti poput šetnje, popodneva uz izradu novogodišnjih ukrasa ili jednostavnog pečenja kolačića.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *