Kvalitetna odjeća za dijete: Savjeti pri odabiru

  • Početna
  • beba
  • Kvalitetna odjeća za dijete: Savjeti pri odabiru

Kvalitetna odjeća nešto je bez čega vaše dijete ne može pa smo stoga  za vas pripremili neke savjete koji će vam pomoći u odabiru. Svima je poznato da djeca odjeću prerastaju brzo, stoga kupujte samo ono što je nužno potrebno. Markiranu odjeću ćete na kraju ionako morati darovati ili baciti (nažalost, vjerojatno mnogo ranije nego ste se nadali) pa razmislite treba li vam.

Dobra je ideja kupovati ili posuđivati ​​stvari koje su malo prevelike kako bi ih dijete duže nosilo. Kada govorimo o odjeći za spavanje, najbolje je potražiti stvari užeg kroja. Takođe, uvijek tražite dnevnu i noćnu odjeću za bebe s oznakama niske opasnosti od požara.

Kvalitetna odjeća ne mora biti previše skupa

Iako se većina roditelja vodi mišljenjem „Kvalitetna odjeća je skupa odjeća. Koliko para toliko muzike.“, to često nije tako. I zato bi bilo pametno informisati se o povoljnijim i kvalitetnim, a manje razvikanim brandovima odjeće. Kada kupujete ili posuđujete dječju odjeću, nabavite pamučni materijal koji neće nadražiti osjetljivu kože bebe. Vuna i druge tkanine mogu iritirati dječju kožu, pa odjeću od tih tkanina koristite kao vanjski sloj.

Pametno je nabaviti odjeću koja je udobna i laka za oblačenje i svlačenje. Rastezljiva odijela, majice kratkih rukava te hlače s elastičnim strukom ili tajice idealna su odjeća za vašu bebu.

Kada se dijete počne kretati odjeća koja vašoj bebi omogućuje slobodne pokrete bit će praktičan izbor. Ono na što morate obratiti pažnju jest to da će se odjeća prljati čim dijete počne puzati i igrati se. Za ovu fazu dobri su pamučni kombinezoni ili hlače koje se lako peru. Idealne su hlače s podstavljenim koljenima i gumbima na međunožju za jednostavno mijenjanje pelena. Tražite stvari koje možete baciti u mašinu za veš i koje nećete morati peglati. Takođe, tamnije će boje biti zahvalne u ovim trenucima.

Dječja obuća bitan je dio garderobe za dijete

Kao i kada je u pitanju odjeća, budite svjesni toga da dječja noga brzo raste pa ni za obuću ne biste trebali izdvajati abnormalne svote novca. Ono na što trebate obratiti pažnju prilikom izbora dječjih cipelica jest to da im udobno pristaju po dužini i širini. Da imaju dovoljno mjesta za nožne prste, da su fleksibilne i ravnog đona.

Provjerite može li se đon saviti u blizini prstiju, da prednji dio cipele bude širi od pete kako bi odgovarao prirodnom obliku stopala. Također đon bude čvrst, te da cipele imaju pertle ili kopče za sprječavanje prevelikog pomicanja ili klizanja stopala unutar cipele.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *