Koja su najbolja kolica za bebe?

Radost roditeljstva donosi sa sobom i prve brige. Kupovina za bebu, još ako ste prvi put roditelj, može zadati velike glavobolje. Evo male pomoći u vidu savjeta kako odabrati najbolja kolica za bebe.

Pri izboru kolica vodite računa da zadovoljite razne potrebe vas i vaše bebe:

U zavisnosti od pola djeteta, kao i vaših preferencija, možete birati dezene nježnijih, pastelnih ili jarkih boja, i tako izabrati baš onaj po vašoj mjeri, u mnoštvu različitog dizajna naše ponude.

Broj djece diktira i broj sjedišta u kolicima, te možete pronaći kolica za blizance, ali i za trojke.

Bezbjednost kolica odnosno bebe u kolicima treba da vam bude na listi prioriteta, pa obratite pažnju na ovu stavku kada birate kolica za vas i vašu bebu.

Dimenzija kolica je veoma važna pogotovo, ako ste ograničeni sa prostorom. Veličina kolica mora da bude u skladu sa dimenzijama ulaznih vrata, lifta i dimenzijom vašeg gepeka. Posebno treba obratiti pažnju na kolica za blizance, kolica za trojke, zbog svojih gabaritnih dimenzija.

Težina kolica je veoma bitna stavka prilikom izbora kolica za bebe. Ako ste sitnije i nježnije građe, naš savjet je da birate kolica što manje težine. Ovaj savjet se takođe odnosi i na vas koji živite u zgradi bez lifta. Kolica manje težine značajno su lakša za rukovanje od onih težih.

U zavisnosti od godišnjeg doba kada očekujete bebu, izbor kolica će se razlikovati. Ukoliko je vaša beba rođena na zimu ili jesen, potrebno je da birate kolica koja imaju svu dodatnu opremu za ovaj hladan i kišni period. Naravno, ako je vaša beba rođena u ljetnim mjesecima, nećete imati potrebe za dodatnom opremom, barem ne u samom početku.

Na dimenziju, vrstu i broj točkova takođe obratite pažnju. Gumeni točkovi su udobniji za vožnju i lakši za savladavanje prepreka na putu. Veliki točkovi takođe doprinose udobnosti vožnje, ali mogu da vam zadaju problem prilikom sklapanja kolica i traže veći prostor za skladištenje. Kolica sa tri točka su mobilnija, ali su kolica sa četiri točka stabilnija.

Način, odnosno sistem upravljanja kolicima, je veoma važan. Ukoliko je ručica kolica spojena, lakša je za upravljanje i omogućava vam da bebu okrenete ka sebi ili prema vani. Kolica, koja imaju odvojene ručice, sklapaju se kao kišobran kolica i te ručice uglavnom imaju više položaja.

Provjerite da li kolica imaju amortizere, posebno ako ste avanturista i bebu često vozite u prirodu, po neravnom terenu.

Najbolja kolica za bebe i djecu

Sada kada smo se upoznali sa osnovnim karakteristikama na koje treba obratiti pažnju prilikom izbora kolica, u daljem tekstu predložićemo vam neke od najtraženijih modela kolica koja se nalaze u našoj ponudi. Najbolja kolica za bebe su ona kolica koja najviše odgovaraju vama i vašim potrebama, a evo nekih prijedloga.

Kolica za bebe 3 u 1

Stručnim jezikom trio sistem ili kolica za bebe 3 u 1 su kolica koja su najtraženija, posebno ukoliko prvi put očekujete bebu. Ovaj komplet obuhvata: kolica za bebe, nosiljku za bebe i autosjedalicu za bebe. Koriste se od rođenja bebe pa sve do 36 mjeseci starosti djeteta ili do 15kg težine djeteta. Veoma je važno da ovaj model kolica bude što manje težine i lagan za upravljanje prilikom vožnje kolica. Nosiljka se koristi od prvog dana izlaska iz porodilišta, lako se montira na kostur kolica za bebinu prvu šetnju. Autosjedalica je veoma važna za porodice sa automobilom, veoma lako se prenosi sa kolica u automobil i obrnuto. Sama kolica se koriste, posle navršene prve godine djeteta, kada već može samo da hoda i sjedi.

Model kolica za bebe 3 u 1 je idealno i kompletno rješenje koje će zadovoljiti potrebe roditelja za vrijeme odrastanja djeteta.

Kolica za bebe 2 u 1

Duo sistem ili kolica za bebe 2 u 1 sadrže autosjedalicu i sama kolica, kao i prethodno pomenuti model kolica za bebe 3 u 1, samo što je ovaj model bez nosiljke. Nosiljku zamjenjuje autosjedalica. Veoma su praktična i koriste se od rođenja bebe pa sve do 36 mjeseci starosti.

Kolica za blizance

Očekujete blizance? To je pravi izazov za roditelje. Veoma je važno izabrati adekvatna kolica jer ovim kolicima ipak morate voziti dvije bebe. Kada birate kolica, poželjno je uzeti u obzir pol vaših beba. U skladu sa tim, možete odabrati dezen i boju. Mnogi roditelji često se odluče za neutralne boje, poput sive, zbog praktičnosti lakog održavanja. Težina samih kolica zaista mora biti što manja, jer treba uzeti u obzir i težine vaših beba. Mjesto gdje živite, da li je to zgrada, kuća, sa liftom ili bez, jednostavno metar u ruke i mjerite, same ulaze u zgradu ili kuću, mjerite širinu i dužinu lifta u koji kolica za blizance treba da stanu. Gepek vašeg automobila, takođe izmjerite, tako da možete da smjestite vaša sklopljena kolica. Sredina u kojoj živite diktiraće vam sam izbor. Ukoliko živite u gradu gdje su automobili parkirani uz sam trotoar, izabraćete kolica gde su sjedišta jedan iza drugog ili naspram. Ako živite u manjem mjestu ili gradu sa širokim bulevarima, vaš izbor može biti baš onaj gdje su sjedišta jedno pored drugog. Točkovi treba da budu gumeni, ne velikih dimenzija i poželjno sa amortizerima, kako bi vožnja bila izuzetno udobna. Sjedište kolica treba da bude podesivo iz sjedećeg u ležeći položaj i obrnuto.

Hauck kolica za blizance

Hauck je jedan najpoznatijih njemačkih proizvođača bebi opreme, a u svojoj ponudi ima i kolica za blizance. Ova kolica se odlikuju svojom jednostavnošću i praktičnošću. Sjedišta su podesiva, tako da se koriste od 0+ do 36 mjeseci odnosno do 15kg po djetetu. Sklapaju se u kišobran kolica, što znači da su lako sklopiva i rasklopiva. Ovaj sistem sklapanja omogućava i zauzimanje manje mjesta prilikom odlaganja. Veoma su lagana (oko 13kg), kao i bezbjedna za vaše mališane, sa 5 tačaka vezivanja. Toćkići su gumeni i rotirajući, za lakše upravljanje. Ovaj model Hauck kolica za blizance je najpraktičniji za roditelje, a kasnije i za same blizance, jer ostvaruje dobru komunikaciju u psihofizičkom razvoju međusobno, jer sjede jedno pored drugog.

Vaš izbor svakako mogu biti osnovna kolica i posebno kupovina dodatne opreme za kolica, ali zbog ekonomičnosti i praktičnosti kolica za bebe 2 u 1 ili kolica za bebe 3 u 1 su idealan izbor.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *