Šta se sve treba nalaziti u torbi novorođenčeta?

  • Početna
  • mama
  • Šta se sve treba nalaziti u torbi novorođenčeta?

Može vam se učiniti kako je beznačajno opterećivati se idejom odabira torbe za bebe. Ipak, razmislite o tome kako će upravo ona biti vaš glavni “asesoar“ od trenutka kada sa svojim bebom po prvi put napustite sigurnost doma.

Oprema za bebe, kozmetika za bebe, odnosno bebi oprema u cjelosti može da olakša vaše svakodnevno funkcionisanje sa vašom bebom. Zato kupite odgovarajuću torbu! Obratite pažnju na veličinu. Takođe, bilo bi dobro da torba ima veći broj pregrada, kako biste se lakše snalazili i lakše pronalazili neophodnu stvar u datom trenutku.

Kako bismo vam olakšali odabir u nastavku vam donosimo savjete o tome koja “osnovna” bebi oprema  za bebe mora da se nađe u ovoj torbi.

Bebi oprema koja vam je potrebna:

1. Oprema za presvlačenje

Nikada ne znate gdje možete da se nađete u trenutku kada je vašoj bebi potrebno presvlačenje, stoga je bitno da uvijek uz sebe imate opremu za presvlačenje. Budete li se pridržavali ovog pravila vaša beba će uvijek tokom presvlačenja biti zaštićena od bakterija i prašine. Oprema za bebe dizajnirana je tako da vam olakša funkcionisanje sa bebom. Tako je i sa bebi torbama. Većina njih već sadrži podlogu za presvlačenje.  Osim podloge za presvlačenje u torbu obavezno stavite i 6-8 jednokratnih pelena.

2. Kozmetika za bebe

Antibakterijski gel, vlažne maramice, krema (manje pakovanje) osnovna su kozmetika za bebe. Sve to potrebno vam je da biste na najhigijenskiji mogući način presvukli vašu bebu. Ipak, vlažne maramice i antibakterijski gel dobro će vam doći i ako se sa vašom bebom uputite u kupovinu (prljave korpe, rafe…) ili u park.

3. Torbica sa džepićima

Ovakav izbor torbe je bitan iz razloga što nakon što presvučete svoju bebu morate negdje da odložite pelenu, ukoliko za to ne postoji mjesto, na mjestu na kome ste presvukli vašu bebu. Isto tako, torbica sa džepićima mogla bi da vam zatreba ukoliko trebate prostor da odložite otvorene grickalice vaše bebe, a da se sadržaj pri tom ne raspe svuda po torbi.

4. Pokrivač

Ćebence je nešto što morate da imate u torbi za bebu. Ukoliko odjednom zahladi dok šetate dobro će vam doći da pokrijete vašu bebu u kolicima, ali i ukoliko mjesto na kome se nađete sa bebom bude hladnije nego što ste očekivali. Naročito tokom ljeta kada su gotovo svi prostori klimatizovani.

5. Rezervna odjeća, cucla i igračke

Bebe se umokre, isflekaju, isprljaju… Zato će vam biti potrebna rezervna odjeća. Neophodna bebi oprema podrazumijeva dakle i, kompletnu rezervnu presvlaku, kapicu, dve pamučne pelene, ali i rezervnu cuclu i igračke.

6. Hrana

Ukoliko ste još u fazi dojenja dodatna bebi oprema vam nije potrebna. No, ukoliko vašu bebu hranite na flašicu ili je počela da jede čvrstu hranu, moraćete da ponesete sa sobom: flašicu, kašiku, dovoljnu količinu hrane u zavisnosti od toga koliko ćete da se zadržite, ali i vodu i sokić.

7. Nešto protiv bolova

Ovo svakako nije najnužnija stvar, ali ne bi bilo loše da u torbi za bebu imate i neki lijek protiv bolova koji vam je propisao pedijatar. Naprosto, nikada ne znate kada bi vaša beba mogla da dobije zubobolju ili bilo koju drugu vrstu boli.

 

Kada konačno sve ove stvari budu uredno spakovane u torbu za bebe i raspoređene po mnogobrojnim pregradama, ne zaboravite da su vam potrebne i vaše stvari. Kao što su telefon, novčanik, papirne maramice… Ukoliko dojite ne bi bilo loše da i za sebe ponesete rezervnu majicu.

Budući da ste sada svjesni kako je veliki broj stvari neophodan da ne biste imali muku sa vašom bebom prilikom izlaska iz kuće, svjesni ste i da je odabiru torbe potrebno posvetiti pažnju. Zato dobro razmislite prije kupovine, da li u torbu koja vam se dopada sve možete i da stavite.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *